Fotografiranje novorojenčkov

Fotografiranje novorojenčkov

FOTO MOLAN

Fotografiranje novorojenčkov je prav posebna vrsta fotografije, ki zajeme čudovite in nežne trenutke v prvih 14.ih dnevih starosti.

Ustvarjamo nežne, čustvene in kreativne posnetke, ki prikažejo edinstvenost vsakega novorojenčka.

Vedno poskrbimo za varnost in udobje vašega novorojenčka med fotografiranjem, zato je potreben res zelo razvit čut in ljubezen do otrok in našega dela.

Končni izdelki so čudoviti spomini, ki bodo trajali celo življenje.

Pogosta vprašanja za fotografiranje novorojenčkov

Najboljši čas za fotografiranje novorojenčka je v prvih dneh 14.ih dnevih. V tem obdobju so novorojenčki običajno še zelo mirni in jih je lažje preoblačiti, pripraviti in umiriti, da bi prišli do določenega posnetka.

Prostor v katerem poteka fotografiranje (studio ali dom) mora biti dovolj svetel in topel (idealno 22 ̇C). Poskrbite za hrano in udobje, bodite sproščeni in zaupajte svojemu fotografu.
S seboj prinesite tudi kapljice proti krčkom (vetrovne kapljice), ker marsikdaj pridejo zelo prav, da otroka umirimo.

Seveda. Za vse poskrbimo mi. Včasih se predhodno slišimo in dogovorimo o željah in barvah, ampak v večini primerov nam prepustite proste roke pri ustvarjanju.

Na vsa leta izkušenj nismo imeli še nobene nezgode. Ker resnično delamo z ljubeznijo in občutkom in res nikoli ne gremo preko otrokovega ugodja. Če otrok nekatere poze ne sprejme ali če ni še dovolj zaspan, počakamo in poskušamo ponoviti kasneje.

Običajno traja od 2 do 3 ure, odvisno od otrokovega razpoloženja, spanja in potreb po hranjenju ali previjanju med fotografiranjem.

Nam je vseeno. Čeprav so nekateri posnetki novorojenčka lahko čudoviti, ko je buden, je za večino fotografij najbolje, da med poziranjem spi. To nam olajša postavitev v določene poze in mirnejšo izkušnjo za otroka.

Pri nas najprej poslikamo družinico v različnih kombinacijah in pozah (ati z otrokom, mami z otrokom, oba skupaj, bratec, sestrica,..), potem pa se atiji odpravijo po opravkih ali domov, da mi v mirnem okolju dokončamo fotografiranje vašega novorojenčka. Ker iz izkušenj je v studiu ali doma starejšemu bratcu ali sestrici ali atiju dolgočasno 🙂

Vzpostavite kontakt in se naročite